30 éves a Bárczi Géza Általános Iskola


      1980. február 4-én a híradások arról tudósítottak, hogy új iskola nyílt Békásmegyeren. Fennállásának 30. évfordulóját 3 napos rendezvénysorozattal ünnepelte a Bárczi Géza Általános Iskola.
      Az ünnepre készülve, még szeptemberben alkotói pályázatot hirdettünk a gyerekek körében képzőművészeti, irodalmi és kézműves kategóriákban. A beérkezett pályaművekből kiállítást rendeztünk az iskola aulájában.

Alkotói pályázat


Iskolanap
Február 4-én együtt ünnepeltünk a gyerekekkel az iskolanapon. Az alkotói pályázat legsikeresebb műveinek jutalmazásával kezdődött a nap. Ezután a tanulók számos érdekes és színes program közül válogathattak. Részt vehettek kézműves foglalkozásokon, szellemi és tréfás vetélkedőkön, sportversenyeken. Népszerű volt a karaoke, a játékbarlang és az irodalmi teaház. Gyurta Dániel olimpiai bajnok, iskolánk volt tanulója is eljött hozzánk a gyerekek nagy örömére. A 7. osztályosok és szüleik ínycsiklandó büfékkel örvendeztették meg az érdeklődőket. Délután a tanár-diák mérkőzéseken izgulhattunk, szurkolhattunk. Este fergeteges diszkó zárta a programot. Köszönet ezért a szép napért a szülőknek, a kollégáknak és nem utolsó sorban Pogány Gabriella tanárnőnek, aki megszervezte az iskolanapot.

Február 5-én este ünnepélyes találkozó keretében emlékeztünk az elmúlt 30 évre az iskola jelenlegi és volt dolgozóival együtt. Iskolánk néptáncegyüttese, a TEKLA Együttes tánca nyitotta a műsort, majd volt diákjaink néptánc előadásában gyönyörködhettünk. Az iskolai színjátszókör – kiegészülve iskolánk jelenlegi és volt diákjaival – megindító és elgondolkodtató színdarabot adott elő Modern nagyvárosi ikonok címmel a tolerancia és az összefogás jegyében. Az előadás különleges kiegészítője egy jeltáncművész volt, ő még inkább emelte a műsor színvonalát. Köszönet a csodálatos élményért Horváthné Láposi Évának, a színjátszókör vezetőjének. Az iskolai énekkar Wolf Lászlóné vezetésével két szívbemarkoló dallal örvendeztetett meg bennünket.

Jubileumi Est


Bús Balázs Polgármester Úr
Az ünnepi műsort megtisztelte jelenlétével Bús Balázs Polgármester Úr, Menczer Erzsébet az Önkormányzat Oktatási Bizottságának elnöke, Tamás Ilona az Oktatási és Kulturális Főosztály vezetője, valamint helyettese, Muhari László Tamás a Pedagógiai Szolgáltató Intézet igazgatója és munkatársai. Tamás Ilona főosztályvezető asszony elismerő szavakkal köszöntötte az iskolát, majd Farkasné Horváth Mira igazgató asszony mondott ünnepi beszédet. Iskolánk első igazgatója dr. Barlai Róbertné sajnos nem lehetett jelen, de nekünk írt levelében meghatóan köszöntötte az iskolát és dolgozóit.

Az Iskolaszék és a Szülői Munkaközösség kezdeményezésére az Oktatási és Kulturális Minisztérium „Miniszteri elismerő oklevél” kitüntetést adományozott intézményünknek az elmúlt 30 évben nyújtott kiemelkedő munkáért, amit az SZMK tagjai – Lászlóné Garamvölgyi Éva és Némethné Dobos Krisztina – nyújtottak át az igazgató asszonynak. Megható volt látni, amint a több mint 20 éve itt dolgozó kollégák díszoklevelet vehettek át az intézmény vezetőjétől munkájuk elismeréseként.

Miniszteri elismerő oklevél


Torta
Majd az iskola 30 éves történetét felelevenítő diavetítés következett, és érkezett egy hatalmas szülinapi torta tűzijátékkal. Az estét pazar állófogadás zárta, ahol a vendégek kellemesen elbeszélgethettek. Az ünnep fényét emelte a fotókiállítás az aulában az iskola 30 éves történetéről.

Február 6-án a szülők támogatásával és segítségével jött létre a szülői bál. Színvonalas műsor, élőzene, büfé, tánc és tombola gondoskodott a jó hangulatról. Az ünnepi műsorban fellépett az iskolai színjátszókör, az énekkar, a TEKLA Együttes tagjai, valamint volt diákjaink, akik néptánccal, kortárs balettel, sztenderd és latin táncokkal szórakoztatták a közönséget. A rendezvény megszervezésében fő szerepet vállalt Dócs János szülő, akinek ezúton is köszönetet mondunk.

Modern tánc bemútató


Bárczi Band
Fantasztikus zenével kápráztatott el minket a Bárczi Band, a szülőkből és kollégákból erre az alkalomra összeállt zenekar. Köszönet érte Gáspár Zoltán szülőnek és kolléganőnknek, Wolskyné Farkas Mónikának.

A fergeteges hangulatú bál fénypontja a tombolasorsolás volt, ahol sok értékes ajándék talált gazdára. A fődíj – szintén szülői felajánlásra – egy 10 ezer forint értékű vacsorameghívás volt egy belvárosi étterembe. A báli belépőjegyek, a tombola és a támogatói jegyekből származó bevétel iskolánk alapítványát, a Humanisztikus Alapítvány a Bárczi Géza Általános Iskoláért gyarapítja, melyet az iskolaudvar fejlesztésére, korszerűsítésére fordítunk.

Tombola

Ezúton is köszönjük a szülők és iskolánk dolgozóinak áldozatos munkáját és nagyvonalú támogatását. Felejthetetlen élmény marad mindannyiunknak ez a jeles évforduló.