Szeptember 14-én, hétfőn néhány bárczis nem az iskolába, hanem a Déli pályaudvarra igyekezett 8 órára, hogy részt vehessen az Erzsébet-tábor keretében meghirdetett „Őszi kiránduláson”.
Az előző tanévben lehetett jelentkezni a táborba a napközisek közül. A jelentkezés feltétele az volt, hogy a jelentkező tanulónak nem szabad megbukni sem félévkor, sem évvégén és nem lehet négyesnél rosszabb magatartás jegye.
A kis csapat 5-6-7-es tanulókból állt. Voltak, akik osztályukból egyedül érkeztek, de szerencsére mindenki hamar beilleszkedett és a sok programnak köszönhetően igazi közösséggé alakultak.
A diákok a három nap során térképes tájékozódási feladatokat oldottak meg, számháborúztak, kerékpáros ügyességi pályát küzdhettek le, fürödhettek a Balatonban, esténként különféle általunk szervezett játékokon, játékos vetélkedőn vettek részt. A csapatokat hol sorsolással, hol választással alakítottuk ki, így összetételük sohasem volt azonos. Diákjaink sajnálták, hogy a sárkányhajózás a szeles idő miatt elmaradt, pedig már a mentő mellény is rajtunk volt, de még jobban bánták, hogy olyan gyorsan eltelt a kirándulás.
A tanulóink nem mentek haza üres kézzel, mert amíg ott tartózkodtunk mindenki gyűjthette a fabatkáit, amit a programokon való részvételért, segítőkészségért kaphatott. Az elutazás napján árverést tartottunk, ahol a fabatkákért kisebb ajándéktárgyakra lehetett licitálni.
Jó érzés volt látni, hogy a különböző korú gyerekek milyen jól megértették egymást, hogy senkinek sem hiányzott a televízió és a számítógép.