Idén is megrendeztük hagyományos tanévnyitó programunkat, melyet gyerek, szülő, tanár egyaránt szeret. Az ok egyszerű: kiváló alkalom ez egy kis kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre, közös tevékenykedésre, örömteli együttlétre. Szerencsére ebben az évben is gyönyörű napsütéses időnk volt!
Már 8 órától nagy készülődés hallatszott az udvar felől. Aztán egyre több helyen lobbant föl tűz, s a tűz fölötti bográcsokba egymás után kerültek bele a finom zöldségek, húsok, fűszerek. Hamarosan min den bográcsban rotyogott valamilyen finom étel. Persze akadtak olyan osztályok is, akik úgy döntöttek, hogy bogrács helyett inkább egy rácsot hoznak. Ez került a tűz fölé, és már sült is a kolbász, virsli, zöldségek.
A délelőtt folyamán a gyerekek több színes program közül választhattak. Volt itt arcfestés és kötélhúzás, logikai játékok és póker, könyvjelző készítése, gyöngyfűzés, hajtogatás, társasjáték. Akik inkább mozogtak volna, azok mehettek aerobikozni, focizni, asztaliteniszezni. Az ÖKO munkacsoport vezetésével, a szülők segítségével pedig egy hangulatos virágtartóval lett gazdagabb az iskola. Ez pedig nem más, mint vidám színekre festett, a forgalomból kikopott autógumik, amelybe gyönyörű virágok kerültek. 11 óra után két látványos bemutató következett: táncosok és dobosok szórakoztatták a jelenlévőket. Közben megfőtt az étel, elkészült minden! Nemcsak a pörkölt, a paprikás krumpli, a gulyás, a lecsó sikerült nagyon jól, hanem az egész nap!
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Kelemen Viktória Alpolgármester Asszony is, így a rendezvény végén tőle vehették át az osztályok a vidám nap emlékéről az okleveleket. A remek hangulat, a gyönyörű idő, a gazdag programok, a finom étkek íze és az együttlét öröme még sokáig emlékezetessé teszi ezt a napot.