Október hónapban kirándulást szerveztünk tanulóinknak az Ópusztaszeri Feszty- körkép és a hozzákapcsolódó kiállítások megtekintésére. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata által kiírt pályázaton nyert az iskola 150 ezer forintot a belépő költségeire. 50 fővel és 4 kísérő tanárral indultunk útnak október 14 –én, bérelt busszal.
Ópusztaszeren elsőként a Körképet tekintettük meg. Monumentalitása és életszerű kialakítása nagy hatással volt a gyerekekre. A körkép után megnéztük a honfoglaló magyarok életét bemutató interaktív kiállítást. Rengeteg képet készítettek a gyerekek, hamar felismerték, hogy mennyire egybevág a kiállítás anyaga a történelem órán tanultakkal. A nap felénél tartottunk ekkor, ezért az otthonról hozott ebédet fogyasztottuk el a parkban. A délután legfőbb programja a múzeum pedagógiai foglalkozás volt. A gyerekeket érdeklődésük alapján két csoportba osztottuk. Az egyik foglalkozáson belekóstolhattak a nyilazás rejtelmeibe. A másik csoport pedig lehetőséget kapott pogácsasütésre valódi kemencében. Mindkét csapat élvezte a programot és nagy örömmel vettek részt benne. Sajnos az idő közben esősre fordult, így az emlékparkot nem tudtuk teljesen bejárni, emiatt maradt egy kis hiányérzetünk. A kirándulás utolsó programja a reneszánsz királyi udvar bemutatását célzó panoptikum és interaktív játszóház megtekintése volt. Egy órát töltöttünk bent, a gyerekek érdekesnek találták a feladatokat, igyekeztek megoldani őket és kipróbálták a játékokat is.
16 óra után indultunk haza, élményekben, tudásban gazdagodva. A kirándulás értékelésénél szeretnénk kiemelni, hogy nagyon jól kapcsolódott a program az iskolai tananyaghoz hon-és népismeret, történelem, technika-életmód és természetismeret tantárgyakból. A múzeumi programban a gyerekek tapasztalati úton, tevékenységeken keresztül szereztek ismeretek, évfolyam szinten is megismerték egymást és tanáraikat.
A kirándulás jó alkalom volt arra is, hogy megismertessük tanulóinkat nemzeti értékeinkkel, és kulturált viselkedésre szoktassuk a tanítványainkat.