Az őszi szünetet megelőző utolsó tanítási napon a Bárczi Géza Általános Iskola tanulói és tanárai rendhagyó műsor keretében emlékeztek meg az 1956-os forradalom eseményeiről.
1991 óta október 23-a kétszeresen is nemzeti ünnep hazánkban, mivel nemcsak az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepe, hanem a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napja is.
Ha az embereket –főként az újabb generációt - megkérdezik ezen ünnepről, sokan csak annyit tudnak, hogy valamiféle nemzeti ünnep. Nincsenek tisztában igazában ezzel az évfordulóval, bár már sokat hallottak és tanultak erről. A szülők és a nagyszülők elbeszéléseiben is sok a bizonytalanság. Hiszen ahány generáció, annyiféle életérzés vegyül az eseményekkel kapcsolatban.
Az ünnepi megemlékezést iskolánk igazgatója, Sisa Péterné nyitotta meg, majd a Vadócok színjátszó kör vezetője - Horváthné Láposi Éva - pár mondatban szólt a rendhagyó előadás kapcsán arról, hogy ez a rövid színdarab épp ezt az ellentmondást és bizonytalanságot igyekszik feloldani.
Az 1956-os forradalom eseményeit feldolgozó színmű, melyben a Víziorgona Idősek Otthona lakói is szereplőként részt vettek, igazán emberközeli és mindenki számára méltó megemlékezést adott k a hallgatóságnak. Az énekkar színvonalas zenei betéttel emelte a műsor színvonalát. Nagy áhítattal és odafigyeléssel, majd hosszan tartó hatalmas tapssal nyilvánította ki tetszését az iskola apraja-nagyja. Vendégünk volt Kelemen Viktória Alpolgármester Asszony is, ill. a Víziorgona Idősek Klubjának nyugdíjasai is megtisztelték a rendhagyó közös produkciót.
Reméljük, hogy az idősek és a diákok megható közös produkciója nem utoljára örvendeztette meg a lelkes közönséget.
Köszönjük a részt vevő nyugdíjasoknak, diákoknak és a kollégáknak a közreműködést, akik lehetővé tették ezt az igazán bensőséges megemlékezést.