Bárczis győzelem egy rajzpályázaton
A Duna Autó Zrt. Skoda márkakereskedése meghívásos rajzpályázatot hirdetett 1-3., 4-6., és 7-8. osztályos tanulók között „Rajzolj magadnak versenyautót!” szlogennel.
A pályázat kiírása szerint mindegyik korcsoportban 1-1 nyertes csapatot hirdettek, mely csapatok ezzel egyenként 250 000 Ft értékű fődíjat nyerhették el iskolájuk számára. Ezen kívül lehetőséget kaptak arra is, hogy a pályázatra beküldött elképzelésüket megvalósítsák egy valódi Skoda Fabia autón!
A Bárczi Géza Általános Iskola tanulói nagy lelkesedéssel vették hírül a lehetőséget, és hatalmas lendülettel vetették bele magukat a tervezésbe.
A mi iskolánkban 23 pályamunka készült el, és a benyújtás után a gyerekek izgalommal várták, hogy a szavazatok eredményeként vajon melyik korcsoportban melyik iskola tanulói szerezhetik meg az érdemet, hogy elnyerhették iskolájuk számára a fődíjat, és a jutalmat, hogy lefesthetnek egy igazi autót.
Az eredményhirdetés után nagy volt az öröm a bárczis tanulók, pedagógusok és szülők között, hisz az első korcsoportban iskolánk nyert egy 2. évfolyamos pályaművel. 2016. március 19-én bizony korán kellett kelni. A Duna Autó Zrt. által szervezett családi napon a mi gyerekeink kezdhették az álmuk megvalósítását. A helyszínen színes védőöltözetet kaptak, ecsetet és szélesebb pemzlit ragadtak, és nekiálltak, hogy a hófehér fóliával bevont autóra ráfessék nyertes elképzelésüket. Két óra állt a csapat rendelkezésére, és Jámbor Liliána, Krikkó Melinda, Babay-Bognár Kinga,Újvári Csenge és segítőik ez alatt a két óra alatt az autószalonba varázsolták a legszuperebb versenyautót, amit e szalon látogatója valaha láthatott. A nyertes pályamű megtekinthető iskolánk és a Duna Autó Zrt. honlapján is.
Az esti ünnepélyes díjkiosztón iskolánk igazgatója, Sisa Péterné örömmel és büszkén vette át Herczig Norbert országos rally bajnoktól az első helyezettnek járó elismerő fődíjat, és a fényképezőgépek vakuja boldog gyerek és felnőtt arcokat világított meg.
Nagyon büszkék vagyunk, hogy a Bárczi Géza Általános Iskola 1-3. korcsoportos diákcsapata elhozta a fődíjat! Felejthetetlen nap volt, gyereknek és felnőttnek is örök élmény marad!