Március 21-én, a csillagászati tavasz beköszöntének napján izgalmas esemény színhelye volt a sportudvar műfüves pályája.
Kivételesen nem focimeccsek zajlottak, hanem tudományos méricskélés folyt egész délelőtt.
Az iskola csatlakozott a nemzetközi Eratosthenes-méréshez, amely során általános és középiskolás diákok szerte a világ minden pontján egy adott napon – idén ez a nap március 21-re esett -, pontban csillagászati délben megmérik egy egy méteres rúd árnyékának hosszát. Az azonos földrajzi hosszúságon lévő iskolák adataik kicserélésével és egy kis matekkal, ebből a két adatból ki tudják számítani a Föld kerületét. Ezt a mérést először a Kr.e. III. században egy alexandriai tudós, Eratosthenes hajtotta végre.
A mi mérésünkben 28 felső tagozatos diák, és három tanár vett részt, Ollé Katalin tanárnő vezetésével. Nagyon precíznek kellett lennünk, hiszen pár milliméter eltérés ezer kilométerekkel rontja el az eredményt. A legnehezebb feladat a mérés során a méterrúd pontosan függőleges helyzetbe hozása volt. És persze rettentően izgultunk, hogy délben süssön a nap! Szerencsénk volt, március 21. egészen napos idővel örvendeztetett meg minket. A kapott eredményeinket a lengyelországi Tczew városka iskolájával cseréltük ki. A csillagászat szakkör számításai szerint a Föld kerülete 43 584 km lett! Ez a valós értéknél picit több, kb. 9 %-ot tévedtünk, ami nagyon jó eredménynek számít!