Iskolánkban az amúgy is sűrű májusi programok sorát gazdagították a májusban megrendezésre kerülő, három napon át zajló Állati jó bemutatók is.
Az alsó tagozatosok a Diákönkormányzat által támogatott érdekes, szellemes, az állatokat és életmódjukat bemutató, játékos előadáson vettek részt. Ennek keretében az iskola udvarára szokatlan vendégek érkeztek. Hernyók, kukacok, giliszták, rovarok, galambok, egér, kuvik, sün, sikló és egy kis róka „dolgoztak azon karöltve”, hogy a gyermekek új, helyes szemléletmóddal közelítsenek hozzájuk és a többi földi élőlényhez. Szóba került a rejtőzködés, a táplálékhálózat, a Föld és az élővilág egyensúlya, az élőlények szaporodási sokszínűsége és még számtalan, világunkban egyre fontosabbá váló környezetvédelmi téma.
Az ismertetőt Gőgös Zsuzsanna zoológus kedves, közvetlen humora, vicces előadásmódja tette nagyon szórakoztatóvá, miközben észrevétlenül csempészte be a gyerekek buksijába a legfontosabb tudnivalókat. Felhívta a figyelmüket arra is, hogy milyen fontos óvni, védeni a természetet, az élőlényeket. A csúnyákat éppúgy, mint a szépeket. Kiemelte a tápláléklánc alján álló, látszólag jelentéktelen, felesleges, csúf élőlények fontosságát is. Egyre -másra kerültek elő a kisebb - nagyobb állatkák a ketrecekből, kalitkákból, dobozokból. A gyerekek csillogó szemmel és apró felkiáltásokkal adták jelét lelkesedésüknek. A vidám délelőttöt a héja bemutatója zárta, s mint az esemény megkoronázásaképpen hófehér postagalambok repültek fel a napsütötte égbolt felé.

Makai- Boros Anikó