Szeptember 24-én idén is megrendeztük hagyományos tanévnyitó programunkat, melyet gyerek, szülő, tanár egyaránt szeret.
Az ok egyszerű: kiváló alkalom ez egy kis kötetlen, vidám beszélgetésre, ismerkedésre, közös tevékenységre. Szerencsére ebben az évben is kellemes, napfényes szombat délelőttünk volt!
Már 8 órától készülődés hallatszott a focipálya és az udvar felől. Aztán egyre több helyen lobbant fel a tűz, s a bográcsokba egymás után kerültek bele a finom húsok, zöldségek, fűszerek. Hamarosan minden osztálynál rotyogott valamilyen finom étel az óriási edényekben. Persze, akadtak olyan ínyencek is, akik úgy döntöttek, hogy bogrács helyett rácsot vesznek igénybe. Itt ez került a tűz fölé, és már sült is a virsli, kolbász és zöldségek. Volt olyan osztály, ahol a chilis babot vagy a milánói makarónit választották.
A délelőtt folyamán a gyerekek több színes program közül választhattak. Volt arcfestés, logikai játékok, póker, gyöngyfűzés, üvegfestés. Akik inkább mozogni akartak, választhattak a tollaslabda, az aerobic és az asztalitenisz közül.
11 óra után látványos tánciskolai bemutatók következtek a műfüves pályán. Óriási nézősereget vonzottak és szórakoztattak!
Közben megfőtt az étel, elkészültek a finomságok. Nemcsak a pörkölt, a paprikás krumpli, a gulyás, a lecsó sikerült remekül, hanem az egész nap!
Az ÖKO-munkacsoport idén is díjazta, ha eldobható műanyag tányérok és evőeszközök helyett a mosogatást választotta amúgy egyre több csoport.
A rendezvényen különböző díjakért folyt a versengés, így a „leginkább nemzetközi” illetve a „legmagyarosabb” étel címekért. Nehéz volt a zsűri dolga, és végül a 2.b osztály nyerte el az „Arany fakanál-díjat.” A remek hangulat, a gyönyörű idő, a gazdag programok, a finom ételek íze és az együttlét öröme még sokáig emlékezetessé teszi ezt a napot.