Az őszi szünetet megelőző utolsó tanítási napon a Bárczi Géza Általános Iskola tanulói és tanárai rendkívül szép műsor keretében emlékeztek meg az 1956-os forradalom eseményeiről.
„Álmodni, alkotni, változtatni csak akkor lehet, ha hiszünk abban, hogy sikerülni fog, hogy képesek vagyunk megváltoztatni életünket.” Ezzel a mondattal kezdődött iskolánkban az ünnepi megemlékezés. Az októberi ifjak, akikre minden évben emlékezünk, hittek ebben. Szerették volna elsöpörni azt a zsarnoki rendszert, ami félelemben tartotta az embereket, megtiltotta a szabad gondolatokat, meggyilkoltatta, elhurcoltatta sajátjait.
Idén a 60. évforduló kapcsán az ünnepi műsort Mendrey László vezetésével a 8.a osztály mutatta be. Az 1956-os forradalom eseményeit feldolgozó összeállítást iskolánk tanulói nagy átéléssel adták elő. Korabeli rádiófelvételek és videófelvételek is színesítették a műsort. Az énekkar színvonalas zenei betétei emelték az előadás színvonalát. Nagy áhítattal és odafigyeléssel, majd hosszan tartó hatalmas tapssal nyilvánította ki tetszését az iskola apraja-nagyja.
Köszönjük a felkészítő tanároknak, a pódiumon szereplő diákoknak, a díszítésben és a hangtechnikában segítséget nyújtó kollégáknak a közreműködést.
Igazán bensőséges megemlékezés volt.
A műsorról készült videó megtekinthető itt.