A Fővárosi Pedagógiai Oktatási Központ Őszi Pedagógiai Napokat szervezett, amelyhez iskolánk is csatlakozott.
Szakmai napunkat, amely kiemelt programként szerepelt a budapesti programkínálatban, nagyfokú érdeklődés kísérte. Vendégeink, közel 120 fő, Budapestről és Pest megye azon tizenegy járásából érkeztek, amelyek a Fővárosi POK-hoz tartoznak. Pedagógusaink közül négyen szaktanácsadóként is dolgoznak, így aktív résztvevői az új típusú szaktanácsadásnak. Fontosnak tartjuk a rendszeres tapasztalatcserét, ezért örültünk a lehetőségnek, hogy munkánkat bemutatva közös gondolkodásra hívhatjuk a pedagógusokat, intézményvezetőket, oktatási szakembereket, gyógypedagógusokat, fejlesztő szakembereket. Programunk címe „Tehetséggondozás és hátránykompenzálás az általános iskolában”.
A szakmai napot Lánczky Edit, a Budapesti POK vezetője, az Oktatási Hivatal főosztályvezető asszonya nyitotta meg. Tamás Ilona, az Észak-Budapesti Tankerület igazgatója is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt.
A bevezetőben, három rövid előadásban mutattuk be iskolánk hagyományait, hogyan próbáljuk megtalálni az egyensúlyt a tehetséggondozás és a hátránykompenzálás között, hogyan gondolkodunk a magatartásproblémák kezeléséről és milyen tapasztalatokat szereztünk a tanulás különböző szervezeti kereteiről. Mindegyik téma egy önálló szakmai napot is megérdemel, de ennek az első POK által szervezett pedagógiai rendezvénysorozatnak a keretében csak azt kívántuk bemutatni, milyen szakmai kérdések és megoldások foglalkoztatnak bennünket.
Az előadások után bemutató órákat nézhettek meg az érdeklődő kollégák anyanyelv, matematika tehetséggondozás, informatika és környezetismeret témában. Az órákat műhelymunka követte, ahol a foglalkozásokon használt eszközöket, szakirodalmat mutattuk be. A beszélgetés keretében tanulásszervezési, módszertani kérdéseket beszéltünk meg kollégáinkkal.
Örültünk, hogy olyan szakmai fórumot szervezhettünk, ahol a sokféle településről, iskolából érkezett pedagógussal jó hangulatban cserélhettük ki tapasztalatainkat. Reméljük, hogy az ötletek mellett bátorságot is merítettek munkánkból ahhoz, hogy a gyerekek által támasztott sokféle kihívásra a nekik leginkább megfelelőt választhassák.