2017. január 10-én a József Attila Színház „Ádámok és Évák ünnepe”címmel rendezett előadásán ismét sikeresen szerepelt iskolánk színjátszó köre, a „Vadócok”.
A szolnoki Szigligeti Színház kezdeményezte először, hogy kerüljön megrendezésre egy olyan előadás, melynek szereplői iskolások. Legyen ez egy olyan alkalom, ami a magyar dráma és a színjátszás közösségformáló és lélekemelő mivoltát ünnepli!
A fővárosban elsőként a József Attila Színház csatlakozott e kezdeményezéséhez, és immár harmadszor hívta színre a tehetséges gyermekszínjátszó csoportokat. Most is az volt a célja, hogy a fiatalok közelebb kerüljenek a színházhoz, egymáshoz és a magyar drámairodalomhoz. Általános iskolások valamint középiskolások számára biztosított most is lehetőséget szereplésre más-más témakörben. Idén a „Vadócok” ismét bekerültek a kiválasztottak körébe. Tizenegy általános iskolai színjátszó csoport magyar regéket és királytörténeteket dolgozhatott át színművé, és több hónapos felkészülési időszak után januárban előadhatta a több mint ötszáz fős közönség előtt.
Mi a felkészülés és a próbák idején sok segítséget kaptunk Fehér Anna színésznőtől, aki már harmadik éve a mentorunk. A színházbejárás alkalmával betekintést nyerhettünk a teátrum kulisszatitkaiba is. A lelkes diákokat iskolánk színjátszó kör vezetője, Horváthné Láposi Éva készítette fel, aki szívét –lelkét beletette a színmű rendezésébe. A forgatókönyvet pedig az iskola könyvtárosa, Sziklai Edit írta.
A produkciókat négyfős szakmai zsűri értékelte: Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára, a zsűri elnöke; Kerényi Imre rendező; Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója és Verebes István Jászai Mari-díjas rendező, színművész.
A különálló történetek Quintus Konrád rendező segítségével álltak össze egy egységes előadássá.
Nagyon büszkék vagyunk, mert a felkészülés meghozta gyümölcsét.
Az „Attila király Páduában” produkcióért a „Vadócok" elismerésként oklevelet kaptak, amelyen az „Összművészeti előadásmód” címet érdemelték ki.
Kis gyermekszínészeink tudásuk legjavát adták. Köszönjük az iskola pedagógusainak, hogy ilyen nagyszerű gyermekeket neveltek, oktattak. A tehetséggondozás nagyszerű példája e lelkes kis csoport.