Iskolánk színjátszó körének tagjai - a „Vadócok”- ebben a tanévben nemcsak a József Attila Színház színpadán csillogtatták meg tehetségüket, hanem az M2 forgatóstábja előtt is. Immár hatodik alkalommal forgatott a televízió rövid kisfilmet a szakkör „színészpalántáival”.

A Hetedhét Gyerekhíradó egy fiataloknak szóló kulturális gyermekmagazin. Érdekes eseményeket, évfordulókat mutat be gyermekszemmel. A szereplők érdekes kalandokon keresztül egyszer a mesterségeket ismertetik meg a kis nézőkkel, máskor a természet felfedezésével, vagy érdekes nyelvi kifejezések játékos magyarázatával rukkolnak elő.
A műsorok kiemelt jelentősége, hogy azok számára is élvezhetővé teszi mindenkor az adást, akik azt nem hallhatják. A gyermek műsorvezetők egyike az adás során süketnéma jelekkel teszi mindenki számára elérhetővé a tartalmat. Iskolánk tanulói nagy örömmel vettek és vesznek részt a forgatásokon.
Első alkalommal a „szélhámos „szó értelmezése került terítékre. A játékos jelenetekkel tűzdelt szóértelmezés igen mókás volt. Ezt követte az arcok és hangulatok felvétele.
A Tolerancia Napján (november 16) tanulságos történetet forgatott a gyerekekkel az M2 stábja. Utána rövid riportban a gyerekek elmondhatták véleményüket, gondolataikat a téma kapcsán.
Más alkalommal egy diák kipróbálhatta, milyen is az, ha egy tanár bőrébe bújva, végigvezet egy tanórát, fogadó órát tart, tanít, fegyelmez.
Legutóbb - januárban - egy rajzóra kapcsán a „Lassan járj, tovább érsz.” közmondást tükröző jelenetet játszották el a diákok.
A szakkör számára rendkívül nagy lehetőség, hogy beleshet a kamerák előtti világba, a filmforgatás rejtélyeibe, a filmkészítés kulisszatitkaiba.
Az M2 stábjának is élményszerű, hogy a diákokon keresztül közelebb kerülhetnek egy iskola életéhez és tehetséges gyerekek lelkes együttműködése által egy színvonalas, szórakoztató és rendkívül hasznos műsort tesznek hétről hétre a nézők elé.
Az adások a műsoridőn kívül megnézhetők az interneten a www.mediaklikk.hu/m2/– Hetedhét Gyerekhíradó cím alatt.
A „Vadócok” már nagy izgalommal várják a következő forgatást.