Hagyományainkhoz híven idén február 3-án is megünnepeltük iskolánk alapításának évfordulóját, egy nagyszabású és különleges iskolanappal.

Több helyszínen izgalmas és érdekes programok várták a diákokat: a logikai fejtörőn a szellemi kihívásokat keresők fitogtathatták tudásukat, míg a történelem totón megtudhatták, miért nem szerepelhetett Mátyás király étlapján a pattogatott kukorica. Az ügyes kezűek farsangi álarcokat készítettek, míg a mozgásra vágyók célba dobtak vagy akadálypályán küzdhették át magukat. Népszerű program volt az „állatkodás”, ahol az állatvilággal kapcsolatos feladatokat és rejtvényeket oldották meg a biológia rajongói. A „kamasz-sarok”-ban a korosztályt érintő beszélgetés folyt, míg máshol önismereti társasjátékot játszhattak. Lehetett még pókerezni, sakkozni, irodalmi játékban részt venni, jósdába menni. Nagy sikert aratott az „ Egyél, ha bírsz játék”, ahol bekötött szemű társukat kellett joghurttal megetetni a vállalkozóknak.
Az ötödik évfolyamos gyerekeknek az FKF munkatársai vetített képes előadást is tartottak a szelektív hulladékgyűjtésről, a zöldhulladék komposztálásának módjáról és jelentőségéről.
A hatodikosoknak a rendőrség szervezeti felépítését és feladatait mutatták be szakemberek játékos foglalkozás keretében.
A büfét szokás szerint a 7. évfolyam biztosította. Finomabbnál finomabb falatokkal várták az „éhezőket”: palacsinta-hegyek, szendvicsek, pizzák, csodálatos sütemények valamint csoki-szökőkút csábította a vevőket.
A programsorozat után igazi különlegesség következett:
Doktor Neszmélyi Emil, iskolánk volt tanulója tartott érdekfeszítő előadást a Mount Everest meghódításáról. Az ügyvéd, sportjogász, sportigazgató és kosárlabda-szakember (Óbudai Kaszások Kosárlabda Akadémia) egyedülálló teljesítményéért tavaly augusztus 20-án Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott a köztársasági elnöktől. A kiváló sportoló 2016. május 20-án első magyarként az északi oldalról jutott fel a hegycsúcsra. Érdekfeszítő előadással, káprázatos fotókkal, vetítéssel és filmrészletekkel nyűgözött le bennünket. Bepillantást nyerhettünk ennek az extrém sportnak a felkészülési szakaszába, az utazás izgalmaiba, a nepáli kultúrába és a csúcstámadás emberfeletti küzdelmeibe is. Kicsik és nagyok egyaránt érdeklődve figyelték a lebilincselő beszámolót.
Ezt követte a tombolahúzás, amelyet mindenki izgatottan várt. A fődíjat, amely egy négyszemélyes családi belépő volt az egyik kalandparkba, végül egy boldog alsó tagozatos kisdiák vihette haza.