Rendkívül élménygazdag napot tartott március 16-án iskolánk: hagyományainkhoz híven megrendeztük a szokásos tavaszi egészségnapot, melyet mindenki nagyon kíváncsian várt idén is.

Sok külsős előadó segítette a hatalmas szervezést igénylő programokat, és természetesen iskolánk dolgozói is kivették a részüket a rendezvény lebonyolításában.
Az alsó tagozatos kislányok zenés reggeli tornán, míg a fiúk gyümölcsvadászaton vehettek részt az udvaron. Orvostanhallgatók játékos keretek között ismertették meg a gyermekekkel a gyógyító tevékenységet: ez a program a Teddy maci kórház nevet kapta.
A Heim Pál Gyermekkórház fogászati prevenciós előadása nagyon hasznos volt, és a kézmosás fontosságát is megismerhették egy játékos, interaktív foglalkozáson.
Egy mentőautó is begördült az udvarra, szerencsére csak demonstrációs céllal: a Peter Cerny Alapítvány segítségével a gyerekek megismerkedhettek ezzel a járművel és az alapfelszereléssel.
Finom ételek, salátakoktélok készültek a védőnők, az osztályfőnökök és orvostanhallgatók vezetésével az Ételbárban.
A bacilusokról és azok veszélyeiről, a zajártalomról, valamint a konyhahigiéniáról a Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályának munkatársai játékos, interaktív foglalkozást tartottak.
A felsősök a Mozgásjavító Intézet szervezésében a kerekes székes életmódot ismerhették meg az Érzékenyítő Program keretében.
Az elsősegélynyújtás titkait és szabályait a Vöröskereszt munkatársai magyarázták el.
A dohányzás veszélyeire, a drogprevenció fontosságára, a tudatos egészségre, valamint kamaszoknak szóló fontos tudnivalókra - interaktív foglalkozás keretében hívták fel a figyelmet kollégák és védőnők.
Topa Zoltán, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács szakembere a biztonságos internethasználatról, az internetfüggőségről, valamint a világháló veszélyeiről tartott nagyon érdekes interaktív előadást.
A Kék-vonal Gyermekkrízis Alapítvány képviselői a telefonos lelki segélyszolgálat lehetőségeit és fontosságát ismertették meg a kamaszokkal.
Zöldjárat címen a 7. évfolyamosoknak fizikai kísérletekkel és interaktív elemekkel tarkított vidám és nagyon tanulságos előadást tartott Tóth Pál, aki az energiafogyasztás csökkentésére buzdított mindenkit különböző látványos módszerekkel.
Minden évfolyam az életkori sajátosságoknak megfelelő programokon vett részt. Ezért az utolsó órában „napértékelő” beszélgetést tartottak az osztályok, ahol megbeszélhették a tapasztalataikat, elmondták, hogy mi volt a leginkább érdekes, tanulságos és mit ajánlanak jövőre a fiatalabb korosztályoknak.
Köszönjük Szőlősiné Tóth Andrea gyermekvédelmi felelős és Mogyorós Vera pszichológus szervező munkáját!