A tanév szabadtéri programjai egy dupla rendezvénnyel kezdődtek meg. Idén egymás utáni napokon rendeztük meg a Sportnapot valamint a Bográcsfesztivált.
Részletekért kattintson a tovább gombra.

 

Sportnap

Iskolánk életében a sport nagyon fontos helyet foglal el. Ezt mutatja, hogy szeptemberben hagyományosan a felsősök és az alsósok is sportnapot tartottak. A felsős diákjaink idén egyéni számokban vetélkedhettek és így alakult ki az osztályok rangsora. Nagyon változatos számokban mérték össze ügyességüket, hiszen volt kosárra dobás, célba dobás, kötélmászás, helyből távolugrás, de volt rönkhajítás, biciklizés és gördeszkázás is. Nem maradt el a szokásos Cooper futás és megmértük azt is, hogy a tanulóinknak milyen a súlypontemelkedése. A délelőtt végére a sportnapi versikék is elkészültek.
Képek

Az alsósok ebéd után veselkedtek neki. Ők a közeli Gőtés tavat választották helyszínként, ahol 4 állomáson mérhették fel ügyességüket: gólya viszi, akadálypálya, kötélhúzás, célba dobás. Az osztályok előzetesen gyönyörű menetleveleket készítettek. A diákjaink lelkesek voltak és jókedvűek, bár egészségesen elfáradtak!
 

Bográcsfesztivál


Képek
Bográcsfesztivált szeptember 22-én rendeztük idén a Bárczi Géza Általános Iskola udvarán. A rendezvényen iskolánk valamennyi osztálya részt vett. A tanárok, diákok és a szüleik szombaton délelőtt bármilyen finomságot készíthettek, így a lecsón kívül paprikás krumpli, gulyásleves, különféle pörköltek is rotyognak a bográcsban, sőt különlegességként még gyümölcsleves is. A finom falatok elkészültéig rengeteg program színesítette a délelőttöt. A változatos kézműves foglalkozások mellett, különféle sportprogramokon vehettek részt az érdeklődők, lehetett például focizni és métázni is. A bátor jelentkezőkre játékos vetélkedő és az „egy perc és nyersz” bárczis változata várt. 
Népszerű volt az aszfaltrajz és az arcfestés is. A program végén minden osztály emléklapot kapott.
Ebben az évben a különdíjat és a főzőverseny helyezéseit a 7. évfolyamos osztályok kapták. Gratulálunk nekik, de a többi osztály sem szégyenkezhet, hiszen a gyerekek valamennyi elkészült étel jóízűen fogyasztották el.