Ebben a tanévben iskolánk képviseletében Jakus Tibor sikeresen részt vett a Citi Pénzügyi Oktatási Programban, mely során iskolánk 710 000.- forint értékű oktatási támogatásban részesült.
A program korszerű technológián alapuló, innovatív oktatási stratégiákat és tananyagokat tesz elérhetővé az iskola számára. Az intézmény a technikai eszközökön túl lehetőséget kapott arra is, hogy egy kiválasztott pedagógus elvégezze az akkreditált „Vállalkozói kompetenciák fejlesztése a közoktatásban” elnevezésű 40 órás továbbképzést. A képzésben részt vevő kollégánk a szükséges elméleti ismeretek mellett elsősorban olyan módszereket gyakorolt be, amelyek lehetővé teszik a vállalkozási, pénzügyi és gazdasági ismeretek élményszerű oktatását. Az ő feladata lesz, hogy a tavaszi félév során továbbadja a diákoknak az itt megszerzett tudást.
A program célja a vállalkozói kompetencia kialakítása, fejlesztése. A program során a tanulók megismerhetik a legfontosabb gazdasági ismereteket, amelyek a hétköznapi életben nélkülözhetetlenek. Ilyenek a családi költségvetés, bevételek és kiadások, a hitelek kockázatai, megtakarítások és befektetések, kínálat és szükségletek, a piac, a verseny koncepciói, marketing, kommunikáció.
Ezekkel a gazdasági fogalmakkal életszerű, hasznos játékokon keresztül ismerkedhetnek a gyerekek, szinte észrevétlenül tanulva meg azokat. Az izgalmas, interaktív feladatok a kezdeményezőkészséget is fejlesztik.
A képzéshez kapott eszközöket – egy projektort és egy laptopot - az iskola tanulóinak igazi ajándékként, december 19-én, a karácsonyi ünnepségen adták át.