Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a téli szünet 2019. december 21 - 2020. január 05-ig tart.
A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2019. december 20. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2020. január 06. (hétfő).
Ügyeletet biztosító intézmény a Fodros Általános Iskola ( 1039 Fodros u. 38-40.).

Az Óbudai Danubia Zenekar koncertje

2019. november 19-én délután koncertet adott a Danubia Zenekar az iskolánkban. Az előadás során a gyerekek sokféle ütős hangszerrel ismerkedhettek meg.

Márton nap – egy kicsit másképp

Az iskolánk hosszú évek óta november hónapban Márton napi mulatságot szervez. Hol az alsós színjátszókör mesejátékának megtekintésével, hol kézműves feladatokkal, hol akadályversennyel tettük emlékezetessé ezt a napot. Idén rendhagyó ünneplést terveztünk.

Novemberi sportesemények

Sok-sok érem és helyezés született ebben a hónapban is.


Fogadóórák

Tisztelt Szülők!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy iskolánkban az alsó tagozaton november 25-28., a felső tagozaton november 25-26. között fogadóórát tartunk 16:00 órától.
A fogadóórára jelentkezni elektronikusan, a KRÉTA e-ellenőrzőjén keresztül lehet!

Siker a Bolyain!

Iskolánk 3.a osztályos tanulói közül a Szeles Számok csapata (Ficzere Gergő, Hara Dániel, Lukasik Nóra, Paár Ákos) első helyezést ért el a verseny körzeti fordulóján.
Intenzív felkészülés előzte meg a Bolyai Matematika Csapatversenyt. A gyerekek heti rendszerességgel csoportban, egymást segítve oldották meg az előző évek feladatait. A kiváló képességű tanulók kihasználva az együttműködés lehetőségét az országos fordulón képviselik az Észak-Budai körzetet.

Ipolytarnóci kirándulás

Október 8-án iskolánk 28 tanulójának – 2 tanárunk kíséretével – megadatott a lehetőség, hogy ellátogasson az Ipolytarnóci Ősmaradványokhoz. A kirándulásra különbusszal mentünk, ami 7.40-kor indult. Laza két és fél óra utazás után meg is érkeztünk célunkhoz. Néhány mondatban összefoglalom a kiruccanás részleteit, a tudnivalókat erről a fantasztikus helyről.

Göncölj a Földért - eredmények

Nagy sikerrel zárult a ruhagyűjtés. Összesen 2041 kg, azaz több, mint 2 tonna használtruhát adtunk át a Sulizsák kft-nek. A ruhákért kapott pénzt az iskola a gyerekekre fordítja, abból értékes, színvonalas könyveket fogunk vásárolni. Köszönjük a szülők és a gyerekek aktivitását!

Látogatás az Újpesti Lepkemúzeumba

Október 4-én, az állatok világnapján a Cikk-Cakk csoport 24 fővel ellátogatott az Újpesti Lepkemúzeumba.

BÁRCZI PIKNIK 2019

2019. szeptember 28-án rendeztük meg iskolánkban a hagyományos őszi családi napot: a Bárczi Pikniket. Egyben ez a rendezvény jelentette a ,, BÁRCZI 40 emlékév ”nyitányát is. Szerencsére az időjárás is mellénk szegődött, így egy szép, napos szombat délelőttöt tölthettünk együtt.

Látogatás az Ófalu Közösségi Mintakertben

Iskolánk két ötödikes osztálya október elején látogatást tett a békásmegyeri Ófalu Közösségi Mintakertben. A kert a lakóteleptől 5 perc sétára, az Iskola utcában található.

BárcziZOO 2019

Október 3-án az iskola apraja-nagyja ismét állatjelmezbe bújt. Az évek óta töretlen lelkesedéssel megrendezett játékos eseménnyel az állatok világnapjára

Tanulmányi kirándulás a komáromi Monostori Erődbe

Iskolánk 7. évfolyamának 52 tanulója vett részt azon a tanulmányi kiránduláson, mely során felkerestük hazánk és egyben Közép-Európa legnagyobb újkori katonai erődítményét, a komáromi Monostori Erődöt.

Ismét indul a SULIZSÁK!

Bolygónk megmentéséért sok apró, hétköznapi dologgal is hozzájárulhatunk. A textil újrahasznosításra számtalan lehetőség van: a ruhák egy része újraviselhető és átalakítható ezért az iskolákban ruhagyűjtési napokat szervezünk, ahová az iskola tanulói és dolgozói behozhatják az otthon és környezetükben már nem használt ruhákat, kiegészítőket, cipőket.

ESTI MESE AZ ISKOLÁBAN!

2019.09.30-án, hétfőn 18 órától-19 óráig Az I. emeleten három nagyszerű program!
A ZENE VILÁGNAPJA

,,A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik."
Kodály Zoltán
Vetélkedőt és zene-délutánt rendez a könyvtár és a cikk- cakk szabadidő klub.

Sportnap

A 7-8. évfolyamos diákok a Róka hegyre mentek túrázni. A közel 7 km-es túrán az igazi kihívást a jelentős szintkülönbség és a több száz lépcső megmászása jelentette. Jó érzés volt egy kicsit eltávolodni a lakóteleptől, friss levegőt szívni az erdőben és a kőfejtőből elénk táruló panoráma is lenyűgöző volt.

Óbudai Sportágbörze

Az idei tanévben a Bárczisok úgy döntöttek, hogy az előző évekhez képest sokkal többen látogatnak el az Óbudai Sportágbörzére. Nem csak a felsősök, hanem az alsósok közül is részt vett két évfolyam a programon.

Tanévnyitó

Szeptember 2-án nyitotta meg újra kapuit az iskola. Újból vidám hangok töltötték meg a folyosókat, osztályokat. Most is, mint minden évben, összegyűlt az iskola minden tanulója, tanára, hogy közös ünnepléssel köszöntsük az új tanévet.

„Elek apó meséi” - Benedek Elek nyomában
Határtalanul Erdélyben a Bárczi

Ez a kirándulás volt az egyik legjobb, mert az egész évfolyam utazhatott Erdélybe. Az út hosszú volt odáig, de minden percét élveztük.

Megemlékezés az Országzászlónál

A Bárczi Géza Általános Iskola negyedik osztályos tanulói 2019. június 4-én részt vettek a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából szervezett ünnepségen Csillaghegyen.

Kitartó munkával…

Kitartó munkával, szorgalommal és lelkesedéssel mindenre képesek lehetünk. Ezt az idei esztendőben több tanítványunk is bebizonyította a 4. m osztályban.

Országos Kisnyelvész verseny

Május 11-én - a Bendegúz Tudásakadémia országos döntőjén - iskolánk képviselhette Pest megyét. A megyei döntőben elért eredménye alapján Nagy Levente az ország 33 legjobb kisnyelvészével mérte össze tudását ezen a délelőttön és igen szoros versenyben a 12. helyezést érte el. Büszkék vagyunk rá és szeretettel gratulálunk neki ehhez a nagyszerű teljesítményhez!

Tehetséggondozás

A Bárczi Géza Általános Iskola második éve vesz részt a Bendegúz Tudásakadémia tanulmányi versenyein. Benevezett tanulóink egész évben szorgalmasan teljesítik a feladatokat és igen szép eredménnyel zárják mindig a tanévet.


TEHETSÉGNAP Békásmegyeren


„Színház, zene, tánc”
2019. május 2-án délután három iskola vette birtokába a Békásmegyeri Közösségi Ház színháztermét. Az idén a Bárczi Géza Általános Iskola szervezésében második alkalommal mutathatták meg tehetségüket a Bárczi, a Csillaghegyi és a Medgyessy Ferenc Általános Iskola.

Atlétika - Kerületi diákolimpia

I. helyezés
Április első két hetében rendezték meg a kerületi atlétika diákolimpiát a III. kerületi TVE pályán.
Iskolánk több csapattal is indult ezen a versenyen, III. korcsoportos fiú csapatunk, csapatban és egyéniben is kiemelkedően szerepelt, így lehetőséget kaptak a budapesti versenyen való indulásra.

Óbudai Minikupa 6.

Kettős győzelem! Március 30-án (szombaton) tovább folytatódott az Óbudai Mini Kupa, immár a VI. forduló került megrendezésre. Végre teljes létszámmal és továbbra is nagy lelkesedéssel vettünk részt a versenyen. Sokat tudtunk cserélni és mindenkinek lehetősége volt megmutatni a mérkőzéseken, hogy mennyit fejlődött kosárlabda tudása. Az eredmény sem maradt el, hiszen mind a két mérkőzésünket megnyertük.
GRATULÁLOK!

Danubia-varázslat

Az idei tanévben másodszorra látogatott el iskolánkba az Óbudai Danubia Zenekar. Most a Mozart, a csokigolyó sztárja 2.0 című programot hozták el nekünk.

Tavaszi Pedagógiai Napok 2019

Iskolánk az idén is csatlakozott a Budapesti POK Tavaszi Pedagógiai Napok rendezvénysorozatához. Programunk mottója a „Figyelem, fegyelem!”.

TEHETSÉGNAP

2019. május 2-án 15 órától a Békásmegyeri Közösségi Házban „Színház, zene, tánc” címmel csatlakozunk Óbuda-Békásmegyer Napjához.

Víz projekt a 2. évfolyamon

A fenntarthatósági Téma Hét 2019. március 18-22. között került megrendezésre a Bárczi Géza Általános Iskolában. A munkába a teljes második évfolyam is bekapcsolódott, s mivel a projekt a Víz Világnapján ért véget, ezért témának a vizet választotta mind a négy osztály. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek már ilyen kicsi korban megismerjék Földünk éltető elemét, a vizet, minél többet megtudjanak róla, a hasznosításáról, a víztakarékosságról, vizeink, környezetünk védelméről. A projekt módszer pedig kiváló alkalom az együttgondolkodásra, a gyerekek kreativitásának kiaknázására, a hagyományo

Bölcs Bagoly csapatverseny 2019

Az idén 12. alkalommal szerveztük meg negyedikesek számára a kerületi szintű csapatversenyünket. A témát most is a környezetünkben található nevezetességek adták, a köztéri szobrok közül válogattunk.

Fenntarthatósági Témahét

Iskolánkban már több mint tíz éve szervezünk Témahetet az egészséges, környezettudatos életmód jegyében. Ennek során a tanulók 3-5 fős csoportokban kutatómunkát végeznek a választott témakörük jegyében, majd a hét végén évfolyamonként szervezett „konferenciákon” kis előadásban ismertetik meg a diáktársakból, szülőkből, pedagógusokból álló nagyszámú hallgatóságot kutatásuk eredményével. A témakör mélyebb megismerése mellett fontos a projektmunka gyakorlata, az önálló ismeretszerzés, forráskutatás, feldolgozás és a nagyszámú hallgatóság előtti nyilvános szereplés gyakorlása is.

Fővárosi vers- és prózamondó verseny

A 3. forduló időpontja: 2019. április 3.
Helyszíne: Budapest III. Kerületi Bárczi Géza Általános Iskola

Versenyfelhívás

MÁRCIUS 15-ei ünnepség

A hosszú tél után mindig nagyon várjuk a tavaszt. A tavasz pedig: március, ibolyák és kokárda. Az 1848 - 49-es forradalom és szabadságharc kezdetének napját, március 15-ét az egyik legnagyobb és legszebb ünnepünkként tartjuk számon, amit minden évben igyekszünk méltó módon megünnepelni.

Creative English Competition

A Bárczi Géza Általános iskola először adott otthont a Creative English Competition elnevezésű versenynek, amelyen a kerület azon 3-8. évfolyamos diákjai vehettek részt, akik az angol nyelvet heti három órában tanulják.

Bölcs Bagoly Műveltségi Vetélkedő

2019. március 28-án, 14:00-kor, 4 fős, negyedik osztályos tanulókból álló csapatokat várunk, vidám szellemi fejtörők megoldására.
Nevezési határidő: 2019. március 21.

„Vadócok” ismét színpadon

A József Attila Színház idén is lehetőséget adott az iskolai színjátszóköröknek, köztük a Bárczi Gáza Általános Iskola színjátszóinak, hogy színpadán - az Ádámok és Évák Ünnepén - bemutathassanak egy szép történetet.

Kerületi Szép magyar beszéd verseny

2019. február 14-én iskolánkban került megrendezésre a Kerületi Szép magyar beszéd verseny. A III. kerület 15 iskolájából érkeztek a felső tagozatos diákok.

ISKOLANYITOGATÓ 2019. február

Február 7-én ismét közös délutánra invitáltuk a jövő tanév leendő kisdiákjait. Mivel éppen a farsangi időszak közepén járunk, a kézműves programokon ehhez igazodva ügyeskedtünk.

Kerületi matematika verseny 6. és 8. évfolyamos diákoknak

A Bárczi Géza Általános Iskola immár 5. alkalommal adott otthont a kerületi matematika versenynek, amelyen 16 általános iskola és 3 gimnázium 69 diákja mérte össze tudását két kategóriában.

ISKOLANAP 2019

Valamikor réges-régen, egy zimankós téli reggelen… Valahogy így is kezdődhetne iskolánk története, hiszen már nem „tegnap” volt, amikor kinyíltak a kapuink, hogy megannyi iskolás gyermek tanítása és nevelése megkezdődhessen itt a lakótelep hegy felőli szegletében.

Creative English Comptetition

Kerületi angol nyelvi verseny a Bárcziban.

Időpont: 2019. március 5., 14.30.
Versenyfelhívás

Iskolanyitogató 2019. január

Január 15-én délután első ízben nyitotta meg iskolánk a kapuit a leendő kisiskolások előtt. „A téli világ meséi” címmel tartottunk foglalkozásokat, ahol az apróságok mesehallgatás, kézműveskedés és daltanulás közben ismerkedhettek meg a tanító nénikkel.

Versenyfelhívás

Kerületi Matematika Verseny
6. és 8. osztályosok számáraÓbudai Mini kupa 4.

Továbbra is nagy lelkesedéssel veszünk részt az Óbudai Kaszások szervezésében megrendezett Óbudai Mini Kupán.

Közös adventi pillanatok

Különösen szívet melengető élményben volt részük azoknak, akik december 14-én délután kilátogattak az óbudai Szentlélek térre. A gyönyörű ünnepi környezetben az Advent Óbudán rendezvénysorozat részeként mutatta be a Bárczi Géza Általános Iskola Vadócok színjátszó csoportja és a Víziorgona Nyugdíjas Klub énekkara a Hosszúpályi betlehemes című játékát

Ünnepváró teadélután a könyvtárban

Idén decemberben is kellemes teadélután rendezett az iskolai könyvtár azon olvasók számára, akik év közben gyakran látogatták a könyvtárat, adományoztak, segítettek. A mostani alkalom különleges volt, mert elfogadta meghívásunkat Dienes Éva: a FSZEK Sárkányos Gyerekkönyvtárának vezetője.

Karácsonyi „lélekmelengetés”

Iskolánk 4. évfolyamos tanulóinak jelentős része, néhány 8. osztályos lánnyal kiegészülve mézeskalácsot díszített és ajándékkísérő kártyákat festett jótékonysági céllal a kerületi rászoruló családok tartós élelmiszercsomagjába.

Óbudai Danubia Zenekar a Bárcziban

A 25 éves zenekar 2014 óta nagy sikerrel viszi el az élő muzsika élményét az óbudai általános iskolákba. 10 fölötti opera ismertetése, régi és modern klasszikus szimfonikus zeneművek - egészen napjaink közkedvelt űrfilm zenéjéig - jelentik a kimondottan gyermekeknek összeállított repertoárt.

Dobd a kosárba!

1-2. osztályos diákjaink a Dobd a kosárba! Program keretében 12. 02-án, vasárnap, váltóversenyen vettek részt.

Magatartásproblémák – Szociális készségek – Autizmus spektrumzavar

A Tankerületi Pedagógiai Napok keretében november 5-én került sor a „Magatartásproblémák – Szociális készségek – Autizmus spektrumzavar” című előadásra, melyet Burucs Erika tanító, szaktanácsadó és Nagy-Balóné Mogyorós Vera iskolapszichológus tartottak.

DÖK Mikulás

Iskolánk Diák Önkormányzata idén is kedveskedett a tanulóknak.Egészségnap 2018

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven, idén is Egészségnapot szerveztünk a Bárczi Géza Általános Iskolában. 2018. november 10-én

A Fővárosi POK Őszi Pedagógiai Napok rendezvénye a Bárcziban

Ebben az évben is sor került iskolánkban az Őszi Pedagógiai Napok egyik rendezvényére. A téma ezúttal az „Átmenetek pedagógiája” volt.

Óbudai Mini kupa 2.

Továbbra is nagy lelkesedéssel veszünk részt az Óbudai Kaszások szervezésében megrendezett Óbudai Mini Kupán.

Tankerületi Pedagógiai Napok
Szakmai műhely - Magyar Nyelv Napja

„Egész nemzeti műveltségünk anyanyelvünkön alapszik.”
/ Bárczi Géza/
Iskolánk minden évben megemlékezik erről a neves napról.

Pályaorientációs nap a felső tagozaton

2018. október 13.-án  a felső tagozatos osztályok külső helyszíneken, múzeumokban, rendezvényeken vettek részt.

Skanzenlátogatás 2018

Immár hagyományteremtő szándékkal ezen az őszön is felkerekedtünk az alsó tagozatosokkal, hogy ellátogassunk a szentendrei Skanzenbe. Az időjárással nagy szerencsénk volt, a szikrázó napsütés szinte nyári meleget hozott, az erdő fái ezerszínű arcukkal gyönyörködtettek.

Papírgyűjtés és „Göncölj a Földért” mozgalom

Évente két alkalommal hirdet iskolánk papírgyűjtési akciót. Az elsőre október elején került sor, amikor ismét nagy mennyiségű, mintegy nyolc tonna újra hasznosítható papír gyűlt össze. Az őszi hasznosanyag gyűjtésénél – hosszú idő után előszőr - a felsősök vezetik a versenyt.

Óbudai Minikupa

Október 14-én (vasárnap) alsós gyerekekkel vettünk részt az Óbudai Kaszások szervezésében megrendezett kosárlabda kupán. Csapatunk szeptember közepén kezdte el az edzéseket, így még nagyon sokat kell tanulnunk, gyakorolnunk. A csapat tagjai nagyon lelkesen és nagyon nagy izgalommal játszottak a szülők lelkes szurkolása közepette.
KÖSZÖNJÜK!

Mezei futás Diákolimpia

2018. október 17-én 20 tanulóval indultunk a III. Kerületi Diákolimpia Mezei Futóversenyén a Pünkösdfürdői gáton. Tanulóink nagy lelkesedéssel, jó hangulatban vettek részt ezen az eseményen és egy III. helyet is sikerült elérnünk Tarcsa Barnabás 6. b osztályos tanuló jóvoltából.
GRATULÁLUNK!

Kézilabda

Új lendületet kapott iskolánkban a kézilabda a tavalyi évben, amelyhez jelentősen hozzájárult Földesdi Mária tanárnő és Molerné Péterszegi Edit tanárnő, akik segítették a bárczis gyerekek részvételét a MKSZ által támogatott „Kézilabdázás az iskolába” nevű programban.

BárcziZOO

Október 4-én a BárcziZOO vidám forgatagával emlékeztünk meg az állatok világnapjáról. Az ünnepet 1931 óta tartják Assisi Szent Ferenc halálának évfordulóján. Ő volt az a szent, aki a legendák szerint értett és beszélt az állatok nyelvén.

Vácrátóton jártunk

Szeptember 25-én az iskola 28 tanulója Kanyukné Kornyiki Erika és Ollé Katalin tanárnők kíséretével látogatást tett a Vácrátóti Botanikus Kertben, amely hazánk legfajgazdagabb élő növényeket bemutató gyűjteménye.

MESEÍRÓ PÁLYÁZAT

A Magyar Népmese Napja alkalmából az Iskolai könyvtár meseíró pályázatot hirdet az iskola tanulói számára „BÁRCZI-VARÁZS” címmel.
Téma: Az iskola, a diákok életével kapcsolatos varázslatos történeteket várunk.

Népmese Napja

„Tanítsuk meg gyermekeinknek látni a Csodát!”
Iskolánk minden évben, szeptemberben hagyományosan megünnepeli a nagy meseíró, Benedek Elek születésnapját.

CSALÁDI NAP 2018

Nálunk a Bárcziban a szeptember 22-e két szempontból is fergeteges napként marad meg mindannyiunk emlékezetében. A természet hatalmas szél kíséretében postázta nekünk az őszt, mi pedig egy hasonlóan mozgalmas délelőttel köszöntöttük azt.

Békásmegyertől a Békás-szorosig, avagy testvérvárosi látogatás Erdélyben


Ezen a nyáron iskolánk, 27 diákja kapta azt a nagyszerű lehetőséget az Önkormányzattól, hogy július 6-tól 13-ig egy csodás hetet tölthettünk Erdélyben az Ezer éves határ környékén.

Délutáni programok

Ebben a tanévben is változatos délutáni elfoglaltságokat nyújt iskolánk diákjainknak. Programok: felső tagozat, alsó tagozat.Első tanítási nap

Szeptember 3-án, hétfőn 8 órakor, tanévnyitó ünnpéllyel indul iskolánkban az új tanév. Az első napon a tanulók megkapják a tankönyveiket is. A felső tagozatos diákoknak az első 4 órában lesz foglalkozás, utána a gyermekek hazamennek, délután összevont ügyelet lesz. Kérjük a Tisztelt Szülőket, ha gyermekük számára szeretnék az ügyeletet igénybe venni, akkor erről írásban tájékoztassák a gyermek osztályfőnökét!

Figyelem!

Az iskola épületébe rollert és kerékpárt behozni tilos!
A kerékpárok és rollerek elhelyezésére az iskola udvarán az erre kialakított tárolóban van lehetőség. További tárolási lehetőségek kialakításáig kérjük legyenek türelemmel.

DÉLVIDÉKI KALANDOZÁS BÁRCZIS MÓDRA

Iskolánk, a Budapest III. Kerületi Bárczi Géza Általános Iskola idén is részt vett az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Határtalanul! pályázaton.

Fenntarthatósági témahét Bárczi-módra

A Föld napja minden ökoiskolában kiemelt ünnep. A Bárcziban az események az április 21-én megrendezett az egészségnapon kezdődtek, amikor sort kerítettünk az iskola kert virágosítására.

Bárczisok a békásmegyeri ÖKO7-en

A Békásmegyeri Közösségi Ház ez év áprilisában is megrendezte a hagyományos ÖKO7 nevű játékos, vetélkedővel összekötött programkavalkádját.

Papírgyűjtés 2018 tavasz

A tavaszi papírgyűjtés során csaknem 9 tonnányi papírt hoztak az osztályok. Az alsó tagozaton a legtöbbet az 1.b, a 2.m és a 3.a osztály hozta, míg felső tagozaton 5.a, 6.d és 8.d a sorrend. Minden osztálynak gratulálunk!

Színház mindig volt

"Színház mindig volt, van és lesz. Az élő szó és az élő megjelenés ereje az mindennél erősebb."
Mikó István

Búcsú Kövér Gábor Tanár Úrtól

Mély megrendüléssel fogadta a Budapest III. Kerületi Bárczi Géza Általános Iskola minden dolgozója, a tanulók és a szüleik is a tragikus hírt, hogy szeretett kollégánk, a kiváló matematika-kémia szakos tanár 2018. március 23-án, 61 évesen örökre itthagyott bennünket. Hamvait 2018. április 3-án helyezték örök nyugalomba a kazincbarcikai temetőben.

Víz világnapja

„Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy.”
/ Antoine de Saint-Exupéry/

Eratosthenesz-mérés

Iskolánk idén harmadik alkalommal hajtotta végre a nemzetközi Eratoszthenesz-mérést. A méréssel tisztelegtünk a Kr. e. III. században élt nagy természettudós és matematikus előtt, aki egy egyszerű árnyékméréssel, és a Föld gömb alakjának feltételezésével korát megelőzve ki tudta számítani a Föld kerületét.

Mácius 15.

Március 14-én Horváthé Láposi Éva tanárnő vezetésével színvonalas műsorral emlékeztek meg az ötödi évfolyam diákjai nemzeti ünnepünkről.
A műsorról készült felvétel a"Képek" link alatt látható.

Arany diplomát kaptak a „Bárczis” Vadócok

Idén negyedik alkalommal kapott lehetőséget 2018. január 22-én a Bárczi Géza Általános Iskola színjátszó köre arra, hogy a József Attila Színházban bemutathassa produkcióját.

Iskolanyitogató

Ebben az évben is várjuk és fogadjuk az iskolába készülő ovisokat „iskolanyitogató” foglalkozásainkon.

Kosarasaink sikere

Az idén megrendezett 3. kerületi IV. korcsoportos fiú kosárlabda diákolimpián a Bárczi csapata 2. helyen, ezüstéremmel zárta a versenyzést.

DÖK-közgyűlés

Február 26-án délután 2 órakor tartottuk iskolánkban a DÖK-közgyűlést. Jelen volt az iskola vezetősége, minden felső tagozatos osztály osztályfőnöke vagy helyettese és természetesen az osztályok DÖK-képviselői.

Jutalom koncert

2018. február 17.-én az énekkarosok kis csoportjával Illényi Katica jubileumi koncertjén voltunk.

Intenzív hét

Idén is megszervezzük a nyolcadikosaink számára a matematika és a magyar intenzív heteket.

„Kalandos verseny”

A Bárczi Géza Általános Iskola könyvtára egy különleges versenyre invitálta a kellően bátor és olvasni szerető diákokat. A Pannon – Literatúra Kft országos csapatversenyt hirdetett adott ifjúsági regények szövegértő feldolgozása kapcsán.

Ovis karácsony

December 19-én ismét ünnepi műsorral ajándékoztuk meg az Óbudai Mesevilág Óvodát.

Luca napi vásár

Idén is nagy érdeklődés és kereskedelmi forgalom kísérte a Luca napi vásárt. A kézműves díszektől, plüss állatoktól, könyvektől, megunt játékoktól roskadozó padokról, számos dolog megvételre került, vagy gazdát cserélt."

Megújult iskolánk udvara

Átadták az önkormányzat által a Hadrianus Program keretében felújított, új padokkal, sportpályával és modern eszközökkel gazdagodott iskolaudvarunkat.

Sárkányos meseklub

Minden második kedden a könyvtárban alsós és felsős diákok gyűlnek össze, hogy sárkányos mesékről és más csodás történetekről beszélgessenek, olvassanak.

Őszi Pedagógiai Napok a Bárcziban

2017. november 14-én nagy sikerű szakmai napot szerveztünk az iskolánkban.

Nyolcadikos, kilencedikes találkozó!

Kedves tavaly végzett és idén végzó diákjaink!
Sok szeretettel meghívunk Titeket 2017. november 24-én, 16 órára, a kis tornaterembe egy kötetlen, vidám beszélgetős estére. Témáink: általános iskolás tervek, középiskolás célok.
Várunk Benneteket!

Diszkó

Fantasztikus volt a hangulat az idei első DÖK diszkón! Külön köszönet jár Fekete Daninak és apuájának, akik feldobdták a bulit modern fénytechnikával, füsttel, és egy fél órás mix-el! Természetesen a DÖK dj-k is kitettek magukért!

Múzeumlátogatás a Skanzenben

Alsó tagozatos tanulóink régi mesterségekkel ismerkedtek Szentendrén a pályaorientációs nap alkalmából.

Az Ócsai Tájvédelmi Körzetbe látogattunk

Iskolánk 25 fős diákcsoportja jutalomkiránduláson vehetett részt az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat által kiírt Környezettudatos Nevelésért Pályázat támogatásával.

Bárczi Piknik

Sajnos az iskola udvara a nyáron nem lett készen, így az idei hagyományos családi napunk, a Bográcsfesztivál megrendezése kérdésessé vált. Végül a tantestület arra szavazott, hogy szervezzünk helyette egy pikniket.

Állatok világnapja

Október 4-én ismét megtartottuk az állatok napi forgatagot, a BárcziZOO-t.

Meséről mesére

Az idei tanében is, a hagyományainkhoz híven, a Magyar Népmese Napját rendhagyó módon ünnepeltük meg.

Az Óbudai Sportágbörzén jártunk és mozogtunk

A sportágbörze szeptember 14-én, csütörtökön került megrendezésre a megújult III. kerületi TVE Sportpályán,

TeSzedd!-akció a Bárcziban

A Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi mintára 2011-ben indította útjára a TeSzedd! mozgalmat, mely mára hazánk legnagyobb önkéntes mozgalmává vált.

Sítábor


Minden bátor érdekődőt szeretettel várunk a 2018 márciusára szervezett sítáborunkba:

Péntek délutáni nyüzsgés 2017/18

Az előző 2 évet követve idén is a péntek délutánok másként telnek, mint a többi hétköznap.

Határtalanul!

Az idei tanévben iskolánk 7. évfolyama ismét részt vett a Határtalanul pályázat segítségével megszervezett erdei iskolán. Most a Felvidék volt a cél, melynek gyönyörű tájait négy napos kirándulás keretében ismerhettük meg.

2017-es nyári ügyelet

A nyári ügyelet minden alkalommal 9:00 órától 13:00 óráig tart.
2017.07.05
2017.07.19
2017.08.02
2017.08.16

NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOR

Óbuda – Békásmegyer Önkormányzata minden évben a tanév végét követően nyári napközis tábort tart fenn.

Bázisintézmény lettünk

A Bárczi Géza Általános Iskola rangos elismerést kapott.

Dr. Juhász Árpád előadása a Bárcziban

Április 24. és 28. között, a Föld napját ünnepelve, fenntarthatósági témahetet szervezett a Bárczi Géza Általános Iskola.

Kerületi foci bajnok a Bárczi!


Iskolánk szeptemberben nevezett a kerületi diákolimpiai labdarúgó versenyre.


Tavaszi papírgyűjtés


Sikeresen lezárult a tavaszi papírgyűjtésünk. az akció során 9079 kg papírt gyűjtöttünk


Eratosthenes-mérés a Bárcziban


Idén második alkalommal vettünk részt a nemzetközi Eratosthenes-mérésben,


Ünnepi megemlékezés

Idén is nagy készülődés előzte meg az iskolai műsort, melyre március 14-én került sor.


Egészségnap a Bárcziban

Rendkívül élménygazdag napot tartott március 16-án iskolánk: hagyományainkhoz híven megrendeztük a szokásos tavaszi egészségnapot, melyet mindenki nagyon kíváncsian várt idén is.


Bölcs Bagoly

A versenyen az 1-6. helyezetteknek az ünnepélyes eredményhirdetés 2017. március 28-án 14 órakor lesz.
Helyezések

Születésnap a Bárcziban

Hagyományainkhoz híven idén február 3-án is megünnepeltük iskolánk alapításának évfordulóját, egy nagyszabású és különleges iskolanappal.


Dr. Neszmélyi Emil előadása a Bárcziban

Az idei Iskolanap legérdekesebb programjaként Dr. Neszmélyi Emil, iskolánk volt tanulójának élménybeszámolóját hallgathattuk meg a Mount Everest meghódításáról.


Bárczisok az M2 Hetedhét Gyerekhíradóban

Iskolánk színjátszó körének tagjai - a „Vadócok”- ebben a tanévben nemcsak a József Attila Színház színpadán csillogtatták meg tehetségüket, hanem az M2 forgatóstábja előtt is. Immár hatodik alkalommal forgatott a televízió rövid kisfilmet a szakkör „színészpalántáival”.


Síelés a Fogarasi síiskolában

Idén is folytattuk a „péntek délutáni nyüzsgés” programját.

Ismét színpadon a Bárczis „Vadócok”

2017. január 10-én a József Attila Színház „Ádámok és Évák ünnepe”címmel rendezett előadásán ismét sikeresen szerepelt iskolánk színjátszó köre, a „Vadócok”.

Szakmai nap a Bárczi Géza Általános Iskolában

A Fővárosi Pedagógiai Oktatási Központ Őszi Pedagógiai Napokat szervezett, amelyhez iskolánk is csatlakozott.

SZÜLŐI KLUB 2.

2016.november 29-én folytatódik Szülői Klub programsorozatunk.
Következő témánk: A gyermeknevelés nehézségei

Ismét nyolcadikos, kilencedikes találkozó!

Kedves tavaly végzett és idén végzó diákjaink!
Sok szeretettel meghívunk Titeket 2016. november 17-én, 17 órára, a kis tornaterembe egy kötetlen, vidám beszélgetős estére. Témáink: általános iskolás tervek, középiskolás célok.
Várunk Benneteket!

Pocahontastól Hillary-ig

Bárczis versenysiker az amerikai elnökválasztás napján

A forradalom 60. évfordulója

Az őszi szünetet megelőző utolsó tanítási napon a Bárczi Géza Általános Iskola tanulói és tanárai rendkívül szép műsor keretében emlékeztek meg az 1956-os forradalom eseményeiről.

SZÜLŐI KLUB 1.

2016. október 25-én 17 órakor szeretettel várunk minden érdeklődőt idei tanévünk következő SZÜLŐKLUBJÁRA.

Bakonybélbe kirándultunk!

Október 6-án, igencsak esős-viharos időjárás mellett Bakonybélbe kirándultunk az önkormányzat természettudatos nevelésért pályázatának köszönhetően.

Papírgyűjtés

Az őszi papírgyűjtést idén a 3.c osztály nyerte. Csaknem 1 tonna papírt gyűjtöttek! Megkapták a "Szorgalmas papírgyűjtők" vándordíjat.
Gratulálunk nekik!

BárcziZOO 2016

Október 4-én az Állatok Világnapján iskolánkban Bárczi ZOO rendezvényt tartottunk.

„Meséről mesére ...”

„A népmesék nem egy letűnt világ nyomai, hanem elődeink ránk örökített bölcsességének gyöngyszemei. „
(Benedek Elek)

Bográcsfesztivál a Bárcziban

Szeptember 24-én idén is megrendeztük hagyományos tanévnyitó programunkat, melyet gyerek, szülő, tanár egyaránt szeret.

Nyár az őszben – Bárczisok Zánkán

Az előző évekhez hasonlóan idén szeptemberben is „nyaraltunk” három napig Zánkán.

Újra indul az ökocsiga verseny!

Csigák készüljetek! Játékos formában idén is meghirdetjük az osztályok közötti iskolai ökoversenyünket!

Tankönyvárusítás

Tisztelt Szülők!
A tankönyveket az első tanítási napon, 2016. szeptember 1-én vehetik át a gyerekek az osztályfőnöküktől. A tankönyvek átvételét elismervény aláírásával igazolja a szülő vagy a tanuló.

Bárczisok Erdélyben

AZ EMMI által a hetedik évfolyamos diákok számára kiírt HATÁRTALANUL! program keretein belül a Budapest III. Kerületi Bárczi Géza Általános Iskola három hetedikes osztályának 45 tanulója és 5 kísérő pedagógusa négy napos erdélyi körutazáson vehetett részt. A program a Székelyföldi tudósaink - a Bolyaiak útján címet viselte, melyhez a pályázat közel 1 600 000 Ft-os támogatást nyújtott.

Étkezési támogatások

Kedves Szülők!
Akik a táblázatban felsorolt „normatív, államilag támogatott” kedvezményben részesülnek, a kitöltött kérelmet, amit gyermekeik 2016.06.14-én kézhez kaptak és remélhetőleg hazavittek, kitöltve 2016. június 30.-ig az iskolába juttassák vissza.

Tudnivalók

Nyári iskolai ügyelet ügyintézéshez szerdánként  9-13 óráig lesz.


Pótvizsgák:  augusztus 25. 8:00.


Tanévnyitó ünnepély 2016. szeptember 1-jén 8 órakor. Megjelenés ünneplő ruhában Bárczi kitűzővel.

A tankönyvek 2016.szeptember 1-én, az első tanítási napon kerülnek kiosztásra az osztályfőnöki órákon.

A szünidőre mindenkinek jó pihenést kívánunk!

Mount Everest csúcsán

Óbudai polgár, egykori diákunk jutott fel elsőként északról a Mount Everest csúcsára

A Bárczi Felvidéken kirándult

A Határtalanul program keretében tartalmas és élményekben gazdag két napot töltöttünk el az ötödik évfolyamba járó tanulókkal május végén Szlovákiában.

Állati jó bemutató

Iskolánkban az amúgy is sűrű májusi programok sorát gazdagították a májusban megrendezésre kerülő, három napon át zajló Állati jó bemutatók is.

Bárczis sikerek a csillagászati versenyen!

Örömmel adjuk hírül, hogy a Bárczi Géza Általános Iskola Algol007 csapata 5. helyezést ért el a Kulin György Csillagászati Diákverseny országos döntőjében.

Matematika tehetségkutató a Bárcziban!!

Szeretettel várjuk tehetségkutató délutánunkra azokat a 4. osztályos tanulókat és szüleiket, akik a jövő tanévtől emelt szinten, emelt óraszámban szeretnék a matematikát tanulni. Helyszín: Bárczi Géza Általános Iskola (1039 Bp. Bárczi G. u. 2.) Ideje: 2016. május 25-én 14 óra.

Mekkora a földgolyó?

Március 21-én, a csillagászati tavasz beköszöntének napján izgalmas esemény színhelye volt a sportudvar műfüves pályája.

Amikor egy álom valóra válik

Bárczis győzelem egy rajzpályázaton
A Duna Autó Zrt. Skoda márkakereskedése meghívásos rajzpályázatot hirdetett 1-3., 4-6., és 7-8. osztályos tanulók között „Rajzolj magadnak versenyautót!” szlogennel.

Ünnepi megemlékezés 1848 hőseiről

1848-ban forradalmi hullám söpört végig Európán: Párizs, Bécs után Pest is az uralkodóik ellen fordult. A pesti forradalom azonban mindtől különbözött.

Egészségnap

Iskolánk hagyományaihoz híven idén tavasszal is megrendezésre került Egészségnapi programsorozatunk.

FELHÍVÁS

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 45.§ (1) bekezdése értelmében Magyarországon minden gyermek köteles az intézményes nevelés-oktatásban részt venni, tankötelezettségét teljesíteni.

Rajzolj magadnak versenyautót!

A Duna Autó Zrt rajzpályázatot hirdetett „Rajzolj magadnak versenyautót!” címmel, amelybe iskolánk is bekapcsolódott. A gyerekek csoportmunkában tervezték meg álmaik versenyautóját. Az elkészült rajzokból 31 pályaművet küldtünk be 3 korcsoportban (1-3., 4-6. és 7-8. évfolyam).

MENZA

2016.03.01-től, új étkezési program kerül bevezetésre iskolánkban, mely lehetőséget ad  az online/átutalásos fizetési módra, illetve lemondásra. Az áprilisi étkezés megrendelése és fizetése már ezzen keresztül zajlik.

Mikulás Kupa

A labdarúgó tornát 2015. december 4-én rendeztük meg a 7. és 8. évfolyam részére. A hat osztály 5 csapattal indult el a bajnokságon.

Koppány Péter emlékére

Szomorúan tudatjuk, hogy iskolánk nyugalmazott pedagógusa, Koppány Péter 2015. november 14-én hosszú betegség után, életének 66. évében elhunyt. Temetése 2015. december 18-án 11.15-kor lesz Budapesten a lőrinci temetőben.

MÁRTON NAP A BÁRCZIBAN

A Márton napi népszokások egyrészt az év végéhez, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, illetve az advent közeledtéhez kötődnek, másrészt ahhoz a legendához, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal. Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett.

Rendhagyó ünnep a Bárcziban

Az őszi szünetet megelőző utolsó tanítási napon a Bárczi Géza Általános Iskola tanulói és tanárai rendhagyó műsor keretében emlékeztek meg az 1956-os forradalom eseményeiről.

Ópusztaszeren kirándultak a Bárczi Géza Általános Iskola ötödikesei

Október hónapban kirándulást szerveztünk tanulóinknak az Ópusztaszeri Feszty- körkép és a hozzákapcsolódó kiállítások megtekintésére. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata által kiírt pályázaton nyert az iskola 150 ezer forintot a belépő költségeire. 50 fővel és 4 kísérő tanárral indultunk útnak október 14 –én, bérelt busszal.

ÖKOCSIGA VERSENY

Osztályok közötti pontgyűjtő versenyt hirdetünk a felső tagozaton. A pontokat szeptembertől májusig lehet gyűjteni, előre meghatározott pontgyűjtő szabályzat szerint. Az osztályokat kis csigabigák jelképezik, amelyek az első emeleten elhelyezett nagy versenypályán fognak – reményeink szerint minél gyorsabban – csúszni-mászni.

Bográcsfesztivál a Bárczi Iskolában

Idén is megrendeztük hagyományos tanévnyitó programunkat, melyet gyerek, szülő, tanár egyaránt szeret. Az ok egyszerű: kiváló alkalom ez egy kis kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre, közös tevékenykedésre, örömteli együttlétre. Szerencsére ebben az évben is gyönyörű napsütéses időnk volt!

Tehetségpont lett a Bárczi Géza Általános Iskola!

A Bárczi Géza Általános Iskola megkapta a Tehetségpont címet! Az iskola lényegében már ezt megelőzően is tehetségpontnak számított, hiszen a cím elnyerése előtt is éppen így folytak a hétköznapjaink. Hogyan is?

Őszi kirándulás Zánkán

Szeptember 14-én, hétfőn néhány bárczis nem az iskolába, hanem a Déli pályaudvarra igyekezett 8 órára, hogy részt vehessen az Erzsébet-tábor keretében meghirdetett „Őszi kiránduláson”.

Mogyoróhegyi tábor

Iskolánk legrégebbi hagyományai közé tartozik az önellátó sátortáborok megszervezése Visegrád –Mogyoró - hegyen.

Tankönyvek a 2015/2016-os tanévre

A tankönyvek kiosztására 2015.09.01-jén kerül sor, melyeket a szülő vagy törvényes képviselő, illetve a tanuló veheti át!
Az 1-3. évfolyamon minden gyermek térítésmentesen kapja a tankönyvét. Megkérjük azokat, akik ingyenes tankönyvben részesülnek a felsőbb (4-8. évfolyamon), hogy az ingyenességükről szóló igazolásukat hozzák magukkal, az igazolás hiányában a KELLO kiszámlázza a tankönyveket!

A Nemzeti Összetartozás Ünnepe Csíkszeredán

A Határtalanul! program keretén belül tett öt napos kirándulásra Erdélybe az „Elek Apó meséi”: legendák és mondák nyomában Erdélyben címet viselte, de többről szólt, többet adott a gyerekeknek.

Határtalanul jó kirándulás Erdélyben

„Én nem határon túli vagyok,
hanem határtalanul magyar!”
/Kányádi Sándor/

Ebben az évben gyönyörű és különleges élményekkel rakhattuk tele a hátizsákjainkat a kiránduláson. Idén ugyanis az iskolánk, a Budapest III. Kerületi Bárczi Géza Általános Iskola pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Határtalanul! Pályázaton, és 1 697 800.- Forint vissza nem térítendő támogatást nyert a program keretén belül, így az intézmény 44 hetedikes diákja 5 kísérő pedagógussal öt napos erdélyi utazáson vehetett részt 2015. június 1-5. között.

Matematika tehetségkutató verseny a Bárcziban!!

Szeretettel várjuk tehetségkutató délutánunkra azokat a 4. osztályos tanulókat és szüleiket, akik a jövő tanévtől emelt szinten, emelt óraszámban szeretnék a matematikát tanulni.
A verseny helye: Bárczi Géza Általános Iskola (1039 Bp. Bárczi G. u. 2.) Ideje: 2015. május 21-én 14 óra.
A résztvevő diákok logikai feladatokat oldanak meg matematikából, és egy rövid beszélgetésen vesznek részt leendő osztályfőnökükkel.

Sóstói Gyermektábor 2015

Ismét nyaralj velünk 2015. július 27-től augusztus 02-ig! Ha még nem voltál, itt a helyed, ha már voltál velünk, tudod mi a dörgés és valamit sose feledj SÓSTÓ mindig VISSZAVÁR!

Felvételi eljárás rend

a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő általános iskolák első évfolyamára a 2015/2016. tanévre.
Az általános iskolai beiratkozás ideje:
2015. április 16. (csütörtök) 8.00-19-00 óra,
2015. április 17. (péntek) 8.00-18.00 óra között.
Fontos tudnivalók itt.

Március idusa a Bárcziban

Hosszú hetek lázas munkája előzte meg az idei nemzeti ünnepi megemlékezést iskolánkban. Kissé rendhagyó műsorunk azonban nem a történelmi események felidézését célozta meg. A rendezők olyan verseket és dalokat gyűjtöttek egy csokorba, melyek mindegyike a mai nemzedék felelősségét hangsúlyozták. Valamennyi vers üzenet volt a múltból a jelennek. Őseinktől, akik ránk hagyományozták a forradalom szellemiségét és a szabadság szeretetét.

Tehetséghíd a Bárcziban

Az idei évben kéthetenként izgatottan várják diákjaink a könyvtár olvasótermében azokat a kedves volt diákokat, ill. tanítványaink szüleit, akik egy kellemes, jó beszélgetés keretében mesélnek eddigi életükről, munkájukról, tapasztalataikról.

35 éves a Bárczi Géza Általános Iskola!


Iskolánk fennállásának 35. évfordulója alkalmából négy napos rendezvénysorozatot szerveztünk 2015. február 4-5-6-7-én.

Erkölcstan vagy hit- és erkölcstan

Tisztelt Szülők!
Gyermeküknek a 2015/2016. tanévben kötelezően választania kell erkölcstan vagy hit- és erkölcstan tantárgyat heti egy órában. A hit- és erkölcstan tantárgy bemutatkozó tájékoztatóját az alábbi időpontban tartjuk:
2015. március 9. 17 óra

Szülők – Nevelők Bál

35 éves a Bárczi Géza Általános Iskola
Ebből az alkalomból szeretettel várjuk a kedves szülőket, volt és jelenlegi pedagógusokat, egykori diákjainkat a Szülők – Nevelők Báljára.

Citi Iskolatámogatási Program a Bárczi Géza Általános Iskolában

Ebben a tanévben iskolánk képviseletében Jakus Tibor sikeresen részt vett a Citi Pénzügyi Oktatási Programban, mely során iskolánk 710 000.- forint értékű oktatási támogatásban részesült.

Különleges karácsony az Idősek Klubjában

2014. december 11-én különleges élményben volt részük a békásmegyeri Víziorgona utcai Idősek Klubja nyugdíjasainak. A klub vendégei egy ősbemutatónak lehettek részesei, hiszen először jött létre ilyen rendkívüli előadás. A Bárczi Géza Általános Iskolai tanulói és a Klub nyugdíjasai egy közös karácsonyi műsorral örvendeztették meg a vendégeket.

Bölcs Bagoly Csapatverseny eredményei

Gratulálunk az iskoláknak az elért eredményekhez.
Köszönjük a felkészítő tanárok munkáját.
Az első hat helyezettet várjuk ünnepélyes eredményhirdetésünkre 2014. december 10-én 14 órára a Bárczi Géza Általános Iskola könyvtárába. Eredmények

Jó tanuló, jó sportoló

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2007-ben írta ki először a jól tanuló, jól sportoló pályázatát III. kerületi diákok számára, melynek célja elismerni és támogatni törekvéseikben az oktatás és a sport területén egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat.
Iskolánk tanulója Rohácsi Szimonetta 2013-ban ösztöndíjas volt, idén elismerő oklevélben részesült.
Gratulálunk!

Pályaválasztás, továbbtanulás
2014

Kedves Szülők, Diákok!
Továbbtanulással kapcsolatos tudni- és tennivalókról, határidőkről az alábbiakat érdemes tudni,

Legyünk ökoiskola!

Iskolánkban évek óta nagy hangsúlyt fektetünk a környezeti nevelésre, a természet szépségeinek megláttatására, a természetvédelem és a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettség kialakítására.

Tankönyvosztás

A megrendelt tankönyvek megérkeztek iskolánkba. A névre szóló csomagokat az első tanítási napon, szeptember 1-én, osztályfőnöki óra keretében kapják meg a tanulók.

Napközis tábor

Információk a nyári napközis táborról

Juniális az Omszki-tónál

Az utolsó hét kánikulájában rendhagyó programokkal készültünk a hagyományos Bárczi-juniálisra. A futás és ügyességi játékokon kívül a Tengerecki Alapítvány által felajánlott Tengerecki Óriás Társasokat próbálhatuk, az Omszki-tó partján.
Fergeteges buli volt, a fotók már a képek közt!

Igazgatóválasztás

Intézményünk élén 2014. február 1-től Sisa Péterné a megbízott vezető. A vezetői álláshely betöltésére a fenntartó - Klebelsberg Intézményfenntartó Központ III. Tankerülete - pályázatot írt ki. A pályázati felhívásra 1 pályázat - Sisa Péterné pályázata - érkezett.

Kedves Leendő Ötödikesek!

Szeretettel várunk Benneteket és szüleiteket 2014. május 7-én 14 órakor tehetségkutató foglalkozásunkra, ha szeretnéd a matematikát emelt szinten tanulni.

Beiratkozás 2014/15-ös tanévre

Az általános iskolai beiratkozás ideje:
2014. április 28. (hétfő) 8:00-tól 18:00 óráig
2014. április 29. (kedd) 8:00-tól 18:00 óráig
2014. április 30. (szerda) 8:00-tól 18:00 óráig.

FIZIBUSZ a Bárcziban

Március 11-én iskolánk tornatermében furcsa közlekedési eszközzel találkoztunk: megérkezett hozzánk a Fizibusz!

Kávészünet a Bárcziban

Március 4-én nagyon kellemes élményben volt részünk: a Kávészünet együttes rendhagyó irodalomórát tartott iskolánkban.

Koncert a Szent István Bazilikában

2014. február 28-án, Magyarország első megfélemlítés elleni napján a Bárczi Géza Általános Iskola érdeklődő pedagógusai, tanulói és szüleik egy emlékezetes koncerten vettek részt a Szent István Bazilikában.

Fergeteges Sulinap a Bárcziban


Iskolánk - mint minden évben - február 4-én ünnepelte születésnapját, idén éppen a 34.-et.


BKV vetélkedő

A BKV múzeumok hagyományos, évente megrendezett közlekedéstörténeti vetélkedőjére az idén november 22-én került sor

Pályaválasztás, továbbtanulás

Kedves Szülők, Diákok!
Továbbtanulással kapcsolatos tudni- és tennivalókról, határidőkről olvashatnak ide kattintva.

Elkezdődött az új tanév!

Elkészült a 2013/2014-es tanévre vonatkozó Szülői Levél, melyet minden kedves szülő az első szülői értekezleten is megkaphatott.Szeretettel gratulálunk!

Szeretettel gratulálunk Demény Gabriella igazgatóhelyettes asszonynak, aki pedagógusnap alkalmából átvehette Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának PEDAGÓGIAI ÉRDEMEKÉRT kitüntetését.

Bárczi Gála 2013 FELVÉTEL

Iskolánk immár két évtizedes hagyománya a Bárczi Gála, melyet a 2012-2013-as tanév végén május 31-én rendeztünk meg. A rendezvényen volt diákjaink 4 kamerával és egyébb kiegészítőkkel készítettek felvételt, amely megvásárolható. Elözetes rendelés szükséges!

Rendeld meg az egész felvételt! Kattints a "Tovább..." gombra!

Beiratkozás

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

VAKÁCIÓ!A szünidőre mindenkinek jó pihenést kívánunk!


Adventi készülődés képei

Az adventi karácsonyi készülődés idején színjátszócsoportunk a kerület nyugdíjasházaiban köszöntötte műsorral a szépkorúakat, valamint az ADVENT ÓBUDÁN 2012 rendezvénysorozatban a Fő téri rendezvényen szerepeltek Horváthné Láposi Éva és Wolf Lászlóné tanítványai.

A fotókat Antal István készítette.

Nyílt nap és fogadóórák

Fogadóóra: November 12-16.
Nyílt nap felsőben: November 12-13.
Nyílt nap alsóban: külön kiírás szerint

Sportnap, Bográcsfesztívál

A tanév szabadtéri programjai egy dupla rendezvénnyel kezdődtek meg. Idén egymás utáni napokon rendeztük meg a Sportnapot valamint a Bográcsfesztivált.
Részletekért kattintson a tovább gombra.

Becsengettek!

2012. szeptember 2-án hivatalosan is megkezdődött a 2012/2013-as tanév az első osztályosoknak rendezett ünnepélyes tanévnyitóval. Az idei évben is sokan kezdik meg iskolai tanulmányaikat a Bárcziban számukra az alsós évek végzősei a 4. osztályosok készültek műsorral.

Az elismeréshez gratulálunk

Több, mint két évtizedes kiemelkedő vezetői és kerületi igazgatói munkaközösség-vezetői munkásságáért Farkasné Horváth Mira igazgató számára, Címzetes igazgatói cím adományozását szavazta meg a városvezetés.


Beiratkozás!

Április 19-én és 20-án szeretettel várjuk a leendő elsőseinket!Március 15

Március 14-én a 4. órában az alsósokat, az 5. órában a felsősöket várjuk az iskolai megemlékezésre.Iskolanap

Idén február 3.-ára esik az Iskola egyik legnagyobb eseménye az iskolanap.
Ajándék:
A honlap szerkesztősége, elérhetővé tesz három videót az archívumból, az iskolanap alkalmából.
Tovább gombra kattintva megtekíntheti őket.

Karácsony a Bárcziban

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kíván Önnek és Kedves családjának a Bárczi Géza Általános Iskola!

Október 23. Nemzeti ünnep

Október 21.-én tartjuk megemlékezésünket a 4. órában az alsósoknak és 5. órában a felsősöknek a tornateremben. A Műsort
Összeállította: Kanyukné Kornyicki Erika.
Előadja: a 8.m és az Énekkar.

Bölcs Bagoly Csapatverseny

2011.november 18-án, 14:00-kor, 4 fős, negyedik osztályos tanulókból álló csapatokat várunk, vidám szellemi fejtörők megoldására.
Tájékoztató Versenyfeladatok: 2009 2010

Egy bográcsos nap

Bogrács Fesztívál nyolcadikos szemmel. Homonnai Zsuzsanna beszámolója

Ballagás

A tanév utolsó tanítási napján délután kerül sor a nyolcadik osztályos tanulók ballagására. Erre már hónapokig készül az egész felső tagozat, hiszen a ballagás kellékeinek megszerzése, a virágok gyűjtése, a szervezési feladatok szétosztása, stb. komoly feladat.

Tehetség napja

Egész évben zajló rendezvény sorozatunkba rendszeresen hívunk olyan vendégeket, akik saját választott területükön kiemelkedően teljesítenek, ezzel értéket tudnak mutatni tanulóinknak.

Tehetségkutató verseny matematika emelt szintű osztályba leendő ötödikeseknek

Időpont: 2011. május 5. 14:30
idei feladatlapBárczi Disco 2011 Tavasz

Hagyományos Disco rendezvényünk idén tavasszal, április 14.-én 17 órától este 20 óráig kerül megrendezésre.

Sóstó Gyermektábor 2011

Ismét nyaralj velünk 2011. júliús 18-tól júliús 24-ig!. Ha még nem voltál, itt a helyed. Ha már voltál velünk, tudod mi a dörgés. És valamit sose feledj Sóstó MINDIG visszavár!

Családi Nap

Szeretettel meghívjuk Önöket Családi Napunkra, melyet 2011. február 5-én 9-12 óráig tartunk.

Beszélgetőkör Szülőknek

Kedves Szülők!
Iskolánk szakértők bevonásával Szülői Beszélgetőkört indít, melyre szeretettel várunk minden érdeklődő Szülőt, Nagyszülőt, mindenkit aki szeretne még többet tudni gyermekéről, a bennünket körülvevő világról.

Fogadóóra

November 15-16-17. 2-8. évfolyamonBárczi Gála

!!! Megérkezett !!! A 2010-es Bárczi Gála felvételek már elérhetőek a honlapon. Extraként iskolánk 30. születésnapján rendezett jubileumi est felvételei szintén elérhetőek. Videók feltöltés alatt.

Lecsófesztivál

Rendezvényünket az iskola udvarán tartjuk, diákok és szüleik részvételével, 2010. szeptember 25-én 9-12 óráig.

Iskolánk igazgatóját kitüntették!

Negyedik alkalommal rendezték meg a kerületi pedagógusnapot június 4-én az Óbudai Kulturális Központban.

Ajándék bicikli a Fülzúgás Alapítványtól

Május 19-én a diákok egy érdekes előadást hallhattak a folyamatos MP3, MP4 lejátszók állandó használatának veszélyeiről a Fülzúgás Alapítványtól, Az alapítvány egy biciklit is adományozót iskolánknak

Iskolánk 30 éve képekben

Iskolánk 1980-ban nyílt meg ez évben ünnepli 30. születésnapját. Az elmúl 30 év képeiből videoösszeállítás, és képösszeállitás készült.

Bárczi Disco 2010-ben az iskolanapon

Ismét eljött az idő egy fergeteges partyra. Itt a helye minden Bárczis diáknak. Február 4.-én 17-20-óráig ismét dübörögnek a hangfalak.

Iskolanap 2010 február 4.-én

1980. február 4. Régi történet: megnyílt egy iskola a lakótelep szélén. Egy év múlva volt az első Iskolanap, mellyel legrégebbi és legfontosabb hagyományunkat teremtettük meg.

Sóstói Gyermektábor 2011

Ismét nyaralj velünk 2011. július bannk, tudod mi a dörgés. És valamit sose feledj: SÓSTÓ MINDIG VISSZAVÁR!

Faültetés a Föld napja alkalmából

2009. április 22-én egészen kora reggel várt minket a békásmegyeri Bárczy Géza Általános Iskola, hogy ígéretünkhöz híven segítségükre legyünk öt fácska elültetésében Föld napja alkalmából...