Untitled Document

Ismét sikeresen pályáztunk!

Az új tanév jelentős változásokat hozott iskolánkban.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv TÁMOP 3.4.3. pályázatán „Tehetséggondozás Békásmegyeren” címmel jelentős támogatást nyert tehetséggondozó programunk. Intézményünk pedagógiai munkájának eddig is fontos és hangsúlyos eleme volt a tehetségek felismerése és gondozása. Ezt szolgálják a speciális tantervű osztályaink is. Most új lendületet vett ez a tevékenység.

Iskolánk pedagógusai abból indultak ki, hogy tanulóink között nagyon sok tehetséges gyerek van, de a hagyományos iskolai foglalkozásokon sokukról ez nem derül ki. A tehetséget tehát keresni kell, majd ha rátaláltunk, fejleszteni annak érdekében, hogy tehetsége valóban kibontakozzon.
Arra törekszünk, hogy a személyre szóló tehetséggondozást végző pedagógusok és a tehetséges fiatalok bekapcsolódjanak az Országos Tehetségsegítő Hálózatba.

Célunk:

Fontosnak tartjuk a jó gyakorlatok átvételét más iskoláktól, majd saját tapasztalataink elterjesztését a III. kerület iskoláiban.
A pályázat sikeres megvalósítása érdekében 3 munkacsoportot alakítottunk ki.

A szülői munkacsoport feladata:

A fejlesztési munkacsoport:

A kapcsolati munkacsoport:

A projekt megvalósítására ez az egy tanév áll rendelkezésünkre. Az iskola nevelőközössége úgy tervezi, hogy a kidolgozott és bevezetett projekt a továbbiakban beépül a napi gyakorlatba, és így iskolánk tehetséggondozását hosszútávon biztosítja.

Együttműködési lehetőséget keresünk különböző Tehetségpontokkal, és szeretettel várjuk az érdeklődő pedagógusokat, civil szervezeteket, diákokat, szülőket, mindenkit, aki fontosnak érzi a tehetséggondozást, hogy segítse, támogassa, továbbvigye munkánkat.